FAQ

Mag ik je om advies vragen over hoe ik het beste om kan gaan met mijn te vroeg geboren baby? Of heb je tips?

Ik heb al veel tips beschreven in het Handboek vroeggeboorte. Ik ben verder voorzichtig met het geven van advies omdat ik geen arts ben. Wanneer je vragen hebt of tegen problemen aanloopt, kun je daarom het beste contact opnemen met de behandelend kinderarts en/of het consultatiebureau.

Hoe gaat het nu met je jongste zoon?

Het gaat gelukkig erg goed met Jim. Ik kies er wel bewust voor om geen uitspraken te doen over zijn ontwikkeling omdat ik graag zijn privacy enigszins bescherm.

Heb je al plannen voor een volgend boek?

Uiteraard borrelen er een aantal ideeën in mijn hoofd maar ik heb nog geen vastomlijnde plannen voor het schrijven van een volgend boek. Ik gun mezelf de aankomende maanden in ieder geval de tijd om te experimenteren met het schrijven van fictie. Wellicht levert dat een roman of thriller op. Ook sluit ik niet uit dat ik me in de toekomst wederom op een non-fictie project stort.

Komt er ook nog een boek dat meer gericht is op oudere kinderen?

Ik heb vooralsnog geen plannen om een dergelijk boek te schrijven. Het lijkt me ook moeilijk om daadwerkelijk iets toe te voegen aan de vele boeken die al over dit onderwerp zijn geschreven. Zelf heb ik in ieder geval de volgende titels met veel plezier gelezen: Psychologie en pedagogiek van het jonge kind (Jan Dirk Immelman, Sieneke Goorhuis-Brouwer en Wilna Meijer), Kleine ontwikkelingspsychologie I (Rita Kohnstamm), Kind (Desmond Morris) en Het nieuwe puberbrein binnenstebuiten (Huub Nelis en Yvonne van Sark).

Schrijf je ook boeken in opdracht?

Wanneer het onderwerp me aanspreekt, wil ik dat in overweging nemen. Neem gerust contact met me op als je me een idee wilt voorleggen.